Bine aţi venit, Utilizator! Înregistrare RSS

...

Sâmbătă, 2024-04-20
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » EXtremePC Forum » Tutoriale » Tutorial de instalare Windows XP ~ Partea 1 ~ (Invata sa instalezi un sistem de operare ~ Partea 1 ~)
Tutorial de instalare Windows XP ~ Partea 1 ~
ADYData: Duminică, 2010-02-21, 7:01 PM | Mesaj # 1
Boss
Grup: Administrators
Mesaje: 4
Reputaţie: 10
Status: Offline
Inainte de toate, nu uitati sa va salvati datele importante de pe C inaintea formatarii, aceasta operatie stergand tot de pe partitia respectiva (da, My documents e pe C). Totodata, copiati setarile conexiunii la Internet, ca sa puteti sa le refaceti la sfarsit. Acestea se gasesc la Control Panel > Network and Internet Connections > Network Connections > click dreapta pe Local Area Connection-ul > Properties > dublu click pe Internet Protocol (TCP/IP).

Si ar fi indicat sa luati de pe net driver-ele necesare, si sa le salvati, pentru a le avea la indemana ulterior. Iar pentru a afla ce componente se ascund in carcasa PC-ului nostru, putem folosi un programel destept ca Everest (desi doar trail, este suficient pentru o evaluare rapida).

1. Cerintele de sistem

Sa nu credeti acum ca XP-ul poate fi instalat pe chiar orice PC. Are si el o serie de cerinte, mai mult decat decente. Astfel, minim ar fi un procesor la 233 MHz, cu 64 MB de RAM, 1.5 GB liberi pe HDD si un monitor cu rezolutie de 800*600 pixeli, dupa cum ne spun cei de la Microsoft. Insa eu as recomanda macar 500 MHz la procesor si 128 MB de RAM.

Normal ca am avea nevoie de o unitate optica (CD-ROM e suficient), un floppy ar fi si el bun (chiar indispensabil in unele situatii), sau macar un port USB liber si o placa de baza mai inteligenta care sa permita instalarea de pe stick.

Cand vine vorba de spatiu pe HDD, eu recomand o partitie separata de 10 – 15 GB pentru Windows XP si toate programele aferente (fara jocuri, muzica, filme, poze sau orice alte fisiere de gen).

Exista si kit-uri ultra subtiri de XP care sa fie instalate pe sisteme si mai slabe, insa aceste versiuni nu mai arata ca XP, au majoritatea functiilor dezactivate, si personal nu le recomand.

 
Forum » EXtremePC Forum » Tutoriale » Tutorial de instalare Windows XP ~ Partea 1 ~ (Invata sa instalezi un sistem de operare ~ Partea 1 ~)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: